Klicka på bilderna för att se dem i större format.

tisdag 1 december 2009

Snabbversion av en supertrevlig helg

Sent fredagkväll kom vi fram till våra kära vänner Malin o Stefan i Släthult, Småland och som sig brukar väntade det en god middag på oss och som alltid lika trevligt sällskap. Helgen flöt på i samma snabba tempo som den alltid gör när vi träffas, och vi hann med både shopping och mys. Inte grabbarna då alltså, de stack på eget håll och tränade och bastade medan tjejerna besökte Skeppshult Julmarknad och lite andra trevliga butiker.

På julmarknade träffade vi på en supertrevlig man som sålde fårskinn, Sven och Skyttebo Lamm från Bredaryd. Han berättade om hur det går till med uppfödning av dessa söta djur och jag kunde inte motstå att köpa ett sådant underbart mjukt fårskinn att ha i Lillys vagn. Men sssshhh, säg inget till henne, det är en julklapp!!


Ella vill ju så gärna besöka och titta på deras djur, men hon dras mellan sin nyfikenhet och sin rädsla. Att hjälpa Malin att mata hästarna när boxarna är tomma är det ju inga problem med.

Jonas farbror och faster Sten o Anita som bor i Värnamo passade vi på att hälsa på när vi ändå var i trakterna. Sten är en av Bosses äldre bröder och Jonas har träffat dem mycket under sin uppväxt. Anita sydde till Lillys när hon döptes ett superfint lapptäcke i ekologiska tyger som jag är så glad för.
Ytterligare ett stopp på vägen innan vi nådde hemmaplan hann vi med, hos Jonas gudmor Birgitta o make Ingemar i Klippan. Farfar Bosses mor var en imponerande kvinna, hon hann föda nio barn, de första åtta inom loppet av nio år, sen kom Bosse "på sladden" nio år efter Birgitta. Men vilken oerhörd uppgift hon tog sig an, detta utöver att sköta hemmet, maken och gården.

Inga kommentarer: