Klicka på bilderna för att se dem i större format.

torsdag 22 juli 2010

Vackra Bohuslän

Semestern är igång. Den började med ett vattenbad i köket då frysen lämnades öppen över natten mellan söndag och måndag och höll +15 när vi kom hem från Skateholm. När vi hade åtgärdat det upptäckte vi igår att vattenslangen till frysen gått sönder och nästa vattenläcka var ett faktum. Som om det inte räckte hittade jag senare på kvällen kameran utomhus precis dä vi vattnat gräsmattan. Den tar nu bara bilder på eget initativ och inte när vi vill att den ska göra det.


Igår åkte vi i alla fall upp till Bohuslän, Röe som ligger knappt två mil från Lysekil. Våra kära vänner har en stuga här och vi blev bjudna hit. De 45 milen gick väldigt bra, ett stopp i Varberg för att fika och bada. Där lyckades Jonas och Ella bränna sig på den enda brännmaneten på den stranden. Tur Terese hade svalkande gel i väskan, det och glass hjälpte Ellas klåda litegrann.


Efter lite funderingar och diskussioner med tjejerna bestämdes det att de skulle sova i samma säng.


Efter att ha sovit i bilen upp är det inte helt enkelt att somna på kvällen, men två långa sagor senare och lite tjafs om hur de skulle sova nästa natt såg det i alla fall ut så här.

Miljöombyte är det bästa för att sova gott om natten. Vi bestämde oss för att stanna kring stugan och efter frukosten fiskade vi krabbor vid bryggan.

Första krabban lyckades Ella fånga.


Min stilige man.


Väntar på fångst.


Glass på Röe gård.


Och lite lek.


Precis utanför stugan finns ett stort blåbärssnår. Vi åt blåbär i yoghurten till frukost och efter middagen åt vi den söta goda Röepajen.

1 kommentar:

Emma W sa...

Åh, det ser ljuvligt ut! Ha det riktigt bra, och hälsa alla. Kram!