Klicka på bilderna för att se dem i större format.

måndag 15 september 2008

Oj, oj!

Imorse efter att jag jobbat natt körde jag förbi huset för att prata med snickarna om hur handtagen på köksluckorna skulle sitta. Jonas och jag har velat en del fram och tillbaka om detta men nu har vi bestämt oss.

Allt snickarnas arbete är nu i princip klart, köket är uppsatt (förutom vitvaror) och de kommer inte tillbaka förrän till kontrollbesiktningen och slutför då det sista som måste göras efter målarna satt fondtapeterna.Våra snickare Robban och Fredrik från Sjöbo Bygg & Plåt är två riktiga klippor. De har gjort ett riktigt bra jobb med vårt hus och även fixat lite extra saker som vi ville ha tillagt eller gjort annorlunda. Tillmötesgående hantverkare är verkligen "A och O" i ett sådant här bygge. I sista stund fick de ändra om ännu en vägg som blivit fel någonstans mellan huvudritningen och byggritningen, denna gången i sovrummet på bottenvåningen.

Till vår stora förvåning i förra veckan när vi såg huset färdigputsat, hade det inte den vita färg vi tydligt valt via vår byggledare Ingvar. Vi upplevde det gulgrått vilket har varit vår stora fasa, VI VILL HA ETT VITT HUS. Vi fick höra att vi fått den färg som var närmst den vi önskat!? Något vitare gick inte att få. Det känns ju lite snopet att få en annan färg när man så noga planerat sina färgval och vindskenor och takskägg är målat i den ursprungliga färgen för att vara exakta. Alternativ nr 1 är att måla om träpanelen i den "nya" färgen, vilket vi inte gärna vill för träfärgen och putsfärgen (från Finja betong) har inte samma färgkoder och då riskerar vi bara att det upplevs gult. Andra alternativet är att huset målas om till den lite vitare nyans, och vi är inte säkra på att det blir så mycket bättre. Därför har vi valt att behålla den färgen vi nu har, vilket vår byggledare och Myresjöhus nog är nöjda med. Ska tillägga att vi fått flera positiva kommentarer om färgen, så det känns ju bra.

Väggen som blev fel, men är nu rätt.

Fredrik fixar så att bänkskivan och fönsternisch passar ihop.

Köket i det närmsta på plats.

1 kommentar:

Kim sa...

Tråkigt när fasaden inte blir som man tänkt sig... =/ Hoppas det löser sig för er, antingen genom ommålning eller genom att ni så sakteliga börjar gilla färgen som det nu blev istället.