Klicka på bilderna för att se dem i större format.

torsdag 21 augusti 2008

Släta väggar

Självklart vill vi ha släta väggar i hela huset, inte tapeter som är standard (känns ju ganska ur tiden med heltapetserade hus). Därför kommer målarna att bredspackla och måla alla väggar för att få den släta fina vita yta vi önskar. Vi har också valt bort taklister på olika ställen, t ex i ryggåstaket där det nog hade sett märkligt ut med lister i alla hörn. Taklister över lag är inte något snyggt alls, men eftersom garantin inte gäller för spricker i hörn utan lister har vi kompromissat; där det ser för j*ligt ut med lister har vi valt bort men i de vanliga rummen har vi behållt.

Jag var ute vid huset idag och tittade till hur det går. Killarna spacklar för fullt. De sprutar ut bredspackel och jämnar därefter till ytan, otroligt mycket smidigare än på det vanliga viset. Nästan hela huset är klart och därefter ska det grundmåla för att sen bättra i ev brister. Sen kommer den slutgiltiga färgen på. Det ska bli så himla skoj att se den, hoppas bara nu att vi valt rätt vit.


Nedanvåningen, vardagsrummet. Här kommer soffan att stå. Ny soffa är förresten beställd och väntas anlända lagom till inflytt.

Vy mot matplatsen. Här ska vi ha en tapetserad fondvägg. Nytt matbord med stolar står och väntar i garaget.

Bredspackling av Ellas rum. Hon får också en fondtapet på fönsterväggen.

Inga kommentarer: