Klicka på bilderna för att se dem i större format.

söndag 3 juni 2007

Österlentur

När Malin och Stefan gifte sig i höstas vann min bror Johan en uppgift att utföra tillsammans med brudparet i en av de saker jag och Jonas arrangerade som deras toastmasterpar. Han skulle bjuda med brudparet på en sightseeingtur i sina hemtraket. Istället för för att visa dem Svedala och Malmö valde Johan att visa lite av Österlens skönhet. Och trevligt var det ju att vi fick följa med.

På lördagmorgonen när de kom ner från Småland började vi dagen med lite brunch hemma hos oss. Därefter gav vi oss iväg och vårt första stopp blev på Kronovalls slott, detta var en liten besvikelse eftersom inget var öppet att titta på, och eftersom vädret inte var så trevligt blev det ingen promenad i parken heller. Istället körde vi vidare till Kiviks Musteri, där vi kikade runt lite och shoppade god juice, must och cider i deras lilla affär.

Mia hade ordnat god fika som mumsade på när vi kom fram till Knäbäckshusen. Det är gamla hus inte långt ifrån Stenshuvud som på 50-talet flyttades från det lilla samhället Knäbäck då Ravlunda skjutfält skulle byggas ut. Man ville då inte riva husen utan beslutade att flytta hela området och återskapa det på en annan plats. Jättesöta små längor och stugor.

När vi körde därifrån fick vi ett oväntat och improviserat stopp eftersom Ella plötsligt bestämde sig för att behöva ny blöja. Det visade sig att det blev riktigt trevligt. Vi stannade till strax utanför Baskemölla och kom mitt i "Surfers Paradise", i alla fall i svenska mått mätt. Det blåste riktigt bra igår och det gjorde att många surfare hade hitta till kusten. Vi njöt av utsikten och Johan fick lite surfabstinens.

Malin och Stefan har varit väldigt lite på Österlen och då krävs nästan ett besök i Kåseberga och Ales stenar, så det fick bli ett stopp där också. Vid det laget sov Ella sin bästa middagssömn så jag och Mia stannade nere med henne, medan de andra gick de många trappstegen upp till Ales stenar. Hur många trappsteg där är vet jag inte, men gått dem att antal gånger har jag, och stenarna ser likadana ut(!) varenda gång, utsikten är ju däremot värd alla dessa steg.

Kvällen blev grillning och en fotbollsmatch som vi hade höga förväntningar inför. Slutet och resultatet blev ju aningen annorlunda...

Just nu sover Ella, Jonas läser(?) tidningen på soffan och vi ska strax på 3-årskalas till Elin.

Kronovalls slott

Ella upptäcker naturen.

Johan, Ella och Jonas vid Knäbäckshusen.

Hu, vad kallt.

Johan, Malin och Stefan vid Ales stenar.

Typiskt Johan och Malin, tar den jobbiga vägen ner.

1 kommentar:

Towe sa...

Åh vilken mysig utflykt, får mig att längta till Österlen! Kram från Towe