Klicka på bilderna för att se dem i större format.

tisdag 29 juli 2008

Händer mycket

Under semestern har det inte hänt något på huset, men innan det hann elektrikerna göra sin första etapp klar, snickarna hann gipsa alla innerväggar och annat invändigt snickeri. Vi har valt till en hel del el så Dai som gjorde elinstallationerna har verkligen fått jobba, och det har blivit väldigt bra.

Efter semestern börjar målarna att fixa väggar och tak invändigt och det är det vi håller på att välja just nu. Det finns ju många nyanser av vitt och inget ska ju se gult ut brevid något annat, men samtidigt vill vi inte ha obruten vit på alla väggar och tak och snickerier. Vi har nog kommit fram till en nyans som vi blandat själv och som är något vitare än färgen på innerdörrarna (S 0502 Y) men inte så vit som S0500 N som vi tycker gör innerdörrarna gula. Vår nyans ligger någonstans mellan dessa två och känns vit men ändå lite skillnad mot taket. Jobbigt!
Vi har även träffat kakelsättaren för någon vecka sedan, vi berättade för honom hur vi vill ha det och han kom med några tips till oss. Under tiden han gör sitt arbete ska vi regelbundet träffa honom så att allt blir rätt från början, kakelsättning är ju ingen man gör om så himla enkelt. Han börjar sitt arbete v. 35.

Förberedelser för spottar i taket.

Fler spottar i hallen.

Färgen på träpartierna är nu den de ska vara.

Söderläge.

Huvudingången.

Ovanvåningen med de två sovrummen mot öster.
Ovanvåningen med fönster mot ryggåstaket.

Inga kommentarer: